Tuinplanten bescherming voor de winter

plantenbeschrming

Het is nu midden december en qua vriestemperaturen zijn we nog niet echt op de proef gesteld door moeder natuur. Het is nog redelijk zacht gebleven ondanks een aantal koude nachten waar de temperatuur net onder het vriespunt zakte. Maar het kan evengoed nog erg koud gaan worden in de komende maanden en belangrijk is dat de tuinplanten hier tegen beschermd worden. Een goede tuinplanten bescherming zorgt ervoor dat uw planten in een sterkere conditie uit de winter komen.

Dit kan op verschillende manieren en deze wil ik dan ook graag met jullie delen. Met bijvoorbeeld bladeren kan er een soort dekmantel gemaakt worden waardoor de kou niet direct op de planten terecht komt.

Ook zouden de planten ingepakt kunnen worden met behulp van een rietenmat en deze vullen met stro. Een interessante tip die we ooit eens kregen is om de buitentafel te laten dienen als huisje waar de kleinere planten ingezet kunnen worden om de winter door te komen. Hier is alleen een zijl voor nodig en dan een tegel of zoals op de afeelding is te zien een plantenbak om het zijl strak te houden.

Mochten er andere tips zijn om je planten op een creatieve manier te beschermen schroom dan niet om een reactie te plaatsen.

planten bescherming

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *