Een kamerplant brengt tal van voordelen met zich mee

yucca

In 93% van de huishoudens in Nederland staat wel een kamerplant en het wetenschappelijke tijdschrift Quest kan ons melden dat een huishouden gemiddeld negen kamerplanten heeft staan. Het is niet geheel onlogisch dat zoveel mensen een plant in huis hebben staan want het brengt de volgende voordelen met zich mee voor je interieur en jezelf. De kamerplant voordelen zijn:

 • Kleurrijker
 • Decoratie & sfeer
 • Gezelligheid
 • Gezond effect op de mens
 • Het maakt je effectiever
 • Betere concentratie

Het gezonde aspect van het hebben van een plant is zeer interessant. Het is namelijk kamerplant voordelenwetenschappelijk bewezen dat de luchtkwaliteit in een ruimte met planten veel minder schadelijke stoffen bevat dan zonder planten. Dit komt doordat de huidmondjes in de bladeren deze schadelijke stoffer opnemen en zuiveren. Planten helpen dus mee aan een gezondere atmosfeer.

Zo is er ook bewezen dat je in een ruimte met planten je beter kan concentreren dan zonder planten. Het gevolg van een betere concentratie werkt mee aan een hogere effectiviteit. Kamerplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Op internet is er ook veel vraag naar planten die het goed doen in een ruimte met minder licht. Één zo’n plantje is bijvoorbeeld de Philodendron Scandens. Die doet het bijzonder goed op een plek waar het wat donkerder is.

De rest van de puntjes spreken voor zich lijkt mij. Mocht iemand anders hier nog wat aan toe willen voegen laat dan een reactie achter.

 

One comment

 • Vincent

  Interessant stuk om te lezen! Wist niet dat een kamerplant dus zo veel impact kan hebben op je gezondheid.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *