De Philodendron Scandens kamerplant

Philodendron scandens

Philodendron scandens

Zo nu en dan zal ik om de zoveel tijd een mooie kamerplant of tuinplant in de schijnwerper zetten die leuk is om te kopen. Ik heb ditmaal gekozen voor de Philodendron Scandens hangplant die ik ongeveer 4 maanden geleden heb aangeschaft toen hij nog 20 a 30 cm lang was. Deze groene kamerplant is geschikt voor elke kamer met als favoriete plaatsen de boekenkast, boekenplanken, kledingkasten of gewoon gezellig ophangen aan de wand of plafond. Een plant brengt nou eenmaal sfeer en zuivert ook nog eens de lucht.

De Philodendron-familie bevat wel honderden plantensoorten waarvan de Scandens die we hier bespreken wel een van de sterkste is. De standplaats van de plant hoeft niet per se dichtbij het raam te zijn en doet het ook uitstekend op minder lichte plaatsen. Daarnaast kun je de plant 1 keer in de week een beetje water geven. In de zomer is de watergift uiteraard meer dan in de winter.

Deze plant staat in één van de kamers op de eerste verdieping van het huis en je ziet dat hij het zeer goed doet. Binnen 4 maanden is de plant gegroeid van zo’n 20 a 30 cm tot maar liefst 90 centimeter. Dit is niet vreemd aangezien ze oorspronkelijk in de oerwouden van Midden- en Zuid-Amerika groeien waar ze een lengte van maar liefst 20 meter kunnen bereiken. De temperatuur van mijn kamer schommelt tussen de 16 tot 20 graden en dat lijkt de plant vooralsnog goed aan te kunnen. Het liefst krijgt de Scandens regenwater en Philodendron kopengeen kraanwater omdat hier kalk in zit. Dit zie ik eigelijk nog te vaak door de vingers en zodoende krijgt de plant meestal kraanwater. Het wordt aanbevolen om de plant om de 2 jaar te verpotten. Hoe lang de plant zal zijn over anderhalf jaar als het zijn beurt is om een grotere pot te krijgen is mij een raadsel. Er komen in ieder geval weer nieuwe blaadjes tevoorschijn aan de onderkant die een lichtgroene kleur hebben.

Al met al een leuke plant voor op een werkkamer, slaapkamer of kantoorruimte die niet veeleisend is en het ook met minder licht goed kan doen. De prijs van dit plantje op internet ligt rond de € 10,-. Wilt u precies weten waar dan kunt u mij altijd even een bericht sturen. wat het dus zeker de moeite waard maakt om hem eens te proberen. Voor vragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *